London del 2

Så var det dags för fortsättningen på vår resa till London. Första delen kan du läsa här. Efter att vi varit kulturella på Natural history museum skulle vi fortsätta att vara extremt turistiga och hade därför bokat bord för Afternoon tea (clotted cream = bästa som finns)
Vi hade dock en liten stund på oss innan bokningen så vi bestämde oss för att gå genom Hyde Park för att komma dit. Gick förbi detta monument som jag hörde en obekräftad historia om...
Att drottning Victoria tog pengar från Royal Albert Hall, som höll på att byggas vid samma tid, till monumentet. Monumentet är efter vad jag förstått för hennes man som dog kort innan. Lite mäktigt hur som helst.
Fiket vi skulle till låg precis vid St. Pauls cathedral så jag tog detta något fängelseliknande foto.
Trötta efter att ha gått två mil (kändes det som) på museumet satte vi oss ner och blev serverade te...
Och en massa bakelser och smörgåsar. Fick dessa baguetteliknande smörgåsar istället för fingersanwichar vilket var lite tråkigt men de var väldigt goda så jag ska inte vara otacksam.
När vi gick ut såg det så här juligt ut.
Fick även en lite ståtligare bild på St.Pauls. Och det var slutet på första dagens bilder.

London del 1

Jag och Peter åkte till London över Luciahelgen för att hälsa på min bror som bor där och även känna av lite Londonstämning.Så läs här för lite Londontips! Vi landade i London vid elvatiden på kvällen på torsdagen vilket ledde till ett ganska ointressant blogginlägg så vi börjar istället på fredagen då vi tog oss till Natural history museum för lite dinosaurier.
Utanför museet hade de en skridskobana men då vädret var ganska milt typ 4-5 grader så hade det smält en massa vatten så de skridskoåkare som trillade hade en blöt dag framför sig.
Här är i alla fall byggnaden som är väldigt vacker plus en karusell. Peter berättade att de som byggde museet hade velat visa att det inte bara var kyrkor som kunde vara vackra. Jag har inte kollat upp om det stämmer (påståendet) men jag tyckte i alla fall att byggnaden levde upp till det:)
Moi
Runt alla fönster fanns det olika djur i sten. Både riktiga och från mytologin.Efter att ha stått i kö typ en kvart fick vi komma in. Kändes väldigt grand med högt i tak och ett gigantiskt dinosaurieskelett precis vid ingången.Så här fint var taket inomhus med en massa bilder.
Vi började med att gå på avdelningen för dinosaurier. Då går man på en smalare ramp där man fortfraande kan se den undre våningen. Vi såg skelett med skumma skuggor...
Ett dinobo.
Såg hur klor såg ut på olika dinosaurier och hur stora de var i jämförelse med Peters hand.
Och några andra klor.
Och några ytterligare klor.
Efter dinosarna kollade vi in valarn och lite andra djur. Här kan man se hur stora de är i naturlig storlek=gigantiska.
Jag hann även med ett porträtt med Darwin.
Och ett på Peter.
Och ett till på mig. 
Och så ett med översikt av hela salen. Resten av dagen tar jag i ett annat inlägg.

Lucka 24; En bild som bäst beskriver din december

Här kommer lucka 24 i Emily Dahls julkalender. Ifall du också vill vara med gå in på hennes blogg för att läsa mer. 
 
Idag är det julafton och jag ska visa en bild som bäst beskriver mitt december. Känns ganska omöjligt att visa hela den här månaden med en bild.  Detta då månaden känns väldigt varierad. Jag har haft sista månaden på mitt vikariat, haft några riktigt mysiga julbakningskvällar, sykvällar och biokvällar, varit till London, myst med Peter och katterna och helt enkelt varit sjukt upptagen. Tänker dock gå i lite juligare tecken för den här bilden och visa en bild från min instagram på när vi gjorde i ordning julgranen. Var trots en ganska trött kväll (hade rest hem från London samma morgon och sovit typ tre timmar) så kändes det faktiskt exakt så mysigt och fridsamt som jag hade hoppats. Jag hoppas ni får en fin julafton och får ni inte det tänk på att det bara är en sketen dag om året ändå. Du har 364 andra dagar som kan bli awesome! God jul!
 
Visa fler inlägg