Första advent!

Glad första advent! Idag har vi ägnat dagen åt att baka lussekatter (recept kommer i veckan), plockat fram alla adventsaker och på kvällen haft hela kompisgänget över för fika. Äntligen är julen på gång:)
 
 

The Purge- thriller för en mörk höstkväll

Jag är extremt lättskrämd och kollar vanligtvis inte på skräckfilmer men när jag såg trailern för The Purge blev jag genast imntresserad av att se den. detta då jag tyckte konceptet var väldigt imntressant. The Purge utspelar sig 2022 och då har man lyckats få ner alla brott under 1 procent. Detta då man varje år har en "frinatt" då alla brott är tillåtna. Tanken är att genom att tillåta människor att leva ut alla sina ondskjefulla sidor minskar man på brotten under resten av året.  Detta innebär dock att de fattiga som inte har råd med säkerhetsurustning blir utsatta för brott medan de rika klarar sig helt oskadda. I filmen får man följa en helt vanlig familj som förbereder sig inför The Purge som de gör varje år men detta år går något fel när sonen i familjen släpper in en man utifrån som blir jagad av ett gäng som vill döda honom.Detta gör dock att familjen blir till ett nytt mål för det jagande gänget. 
 
Detta är grundpremissen för the Purge och jag tycker den är jätteintressant. Tanken att man på detta vis skulle kunna kontrollera människors negatiba´´va sidor tycker jag är väldigt spännande, Ganska tidigt in i filmen insåg jag dock att den inte skulle infria mina förväntningar. Karaktärerna agerar helt ologiskt och det är även väldigt främmande att tro att världen skulle ha förändrats så mycket på mindre än tio år. Det enda brottet som människor verkar vilja begå är våldsbrott och mord. Detta finner jag lite ologiskt då det första människor drömmer om snarare är pengar och materialistiska saker än att få mörda eller slå någon enligt min åsikt. Så trrots en spännade premiss får the Purge bara en svag tvåa i min bok. Den var dock inte särskilt blodig (enligt min avtrubbade 2000-tals hjärna) så det tyckte jag var bra eftersom man då kunde följa historien bättre utan att störas eller äcklas.

Borta bra men hemma bäst

 
 I oktober reste jag och Peter ganska mycket. Vi var både i Stockholm och i Rom och även om det är extremt trevligt att vara bortrest så tycker jag att det känns väldigt skönt nu när jg har fått tillfälle att vara hemma några helger och bara leva vardagsliv utan att stressa.Tänkte därför jag skulle visa lite bilder hemifårn oss för att visa upp lägenheten lite. Bilden ovan är från vår matsal preccis innan jag skulle ha middagsgäster så vanligtvis är det inte så väldukat. Peter har byggt bordet själv och stolarna har vi köpt på olika seccond hand affärer runt om i stan.
På väggen har vi början på en tavelvägg. Vi har blandat med lite bilder jag tagit, ett broderi som Peters syster gjort åt oss i inflyttningspresent (med mitt favorituttryck på "Hur jävla vårt ska det vara"), en snygg LP-skiva och lite annat smått och gott. Tanken är att vi ska fylla ut den mer och mer. Bland annat med tavlorna vi köpte i Rom.
I fönstret i vardagsrummet delar våra få levande blommor med ett foto av min systerdotter och en fin lampa jag hittade på en second handaffär i Göteborg.
I köket har vi en karta över gamla Jönköping samt några stadsbilder från 1800-talet. En liten början på vårt hem.
Visa fler inlägg