Trerätters

När man bor med en före detta kock blir man väldigt bortskämd på så vis att han ofta tar majoriteten av matlagningen. När jag bodde själv lagade jag oftast större rätter och åt samma mat i några dagar men det händer typ aldrig nu när Peter lagar så mycket mat. Dock fick jag lite dåligt samvete för några veckor sedan eftersom han fått ta så mycket av vardagslagandet så jag bestämde mig för att laga en trerätters middag åt honom som tack.
Här är alla ingredienserna som jag hade köpt för middagen.
Jag började med en fördrink som bestod av fanta exotic, malibu, tropisk juice och en jordgubbe som garnering. Väldigt söt men mycket god Iif I may say so myself. 
Fortsatte med quesadillas som jag gjorde av minitortillas, strimlad ost, zuchini, fetaost och salt och peppar.
Därefter var det bara att steka dem i lite smör skära upp dem och garnera med lite basilika.
Till huvudrätt gjorde jag ugnsteka rotfrukter, fläskfilé och tzatziki.
Tzatzikin var väldigt lätt att göra. Den skulle bestå av creme fraiche, gurka, vitlök och salt och pppar. Dock hade jag råkat köpa creme fraiche med örter så jag fick byta ut den mot filmjölk i sista sekunden.
Sedan var det bara att strimla gurkan och låta den rinna av lite på ett hushållspapper, salta och sedan blanda ihop den med de andra ingredienserna. Sedan fick den stå inne i kylen och stå till sig medan jag lagade resten.
Medan grönsakerna var i ugnen stekte jag på köttet och sedan var det bara att hugga in.

 
Eftersom Peter älskar kolakakor bakade jag sådana till efterätt och serverade till...
 
En glassdrink med banan, rom och mörk choklad med havssalt.
Trots att jag hade lite konstig blandning av rätter tror jag det blev uppskattat och det var riktigt roligt att få tillfälle att laga lite mat.
 

Spelgrottan

Nä jagoch Petrr flyttade ihop hittade vi en perfekt plats att ha våra spel på. I början var det ganska rymligt men på sista tiden har jag köpt en massa spel på second hand så nu börjar den bli mer och mer full. Tänkte visa några av mina favoriter.
Så här ser spelgrottan ut. 
Och här är högen av dels mina favvosar och dels mina second hand fynd. (Ibland gå det hand i hand)
Överst har vi Orangino som jag faktsikt fyndade på Tradera efter att ha sökt upp det då jag gillar det så mycket. Här ska man spela med några kompisar som alla känner varandra ganska bra. Sedan får man egenskaper som man ska gradera varandra i. Om ens kompisar lyckas sätta samma gradering (mellan 1och 4) så får de poäng och en själv får poäng för varje person som har gissat rätt. Låter torrt men brukr leda till roliga diskussioner om personlighetsdrag. En enkel genväg till att få reda på vad dina kompisar tycker om dig med. Kan bli lite känsligt iblan då drag som snål, tjurig, lat och liknande också finns med...
Brainstorm spelade jag ganska mycket som tonåring och går ut på att man får en kategori, typ "Länder på S", "Svenssonföremål" "Kända filmer" eller liknande och så ska man försöka komm på så många som möjligt på kortet innan tiden rinner ut. Är dock från 80-talet vilket man måste hålla koll på när man gissar. T.ex länder på S innehåller Sovjtunionen vilket kanske man inte tänker på i första hand.
Det här spelet är nog mitt största fynd hittade det på Röda korset för 40 kr och vi har spelat det så mycket. Går ut på att man ska bygga järnvägar mellan olika orter i Europa. Ganska mycket regler att hålla koll på i början men så fort man lärt sig är det jättekul.
Finans är ett monopolliknande spel fast enligt mig något snabbare och något roligare. Spelar det ofta med Sara och är ett bra spel för att snacka om annat medan man spelar men ändå komma ihåg vad man gjort.
Det här hittade vi för ett par helger sedan och det är ett frågespel om geografifrågor. Är dock bra nivå på frågorna och inte något TP-skit med frågor ingeen kan. Baseras  löst på reseprogrammet 4:an hade på 90-talet men är roligare än programmet.

Majpromenad!

Jag har haft en grymt intensiv period på jobbet så när kristi himmelfärds närmade sig räknade jag verkligen ner dagarna. Därför var det extra skönt att få komma ut på en riktig långpromenad med Peter under torsdagen. Vi gick ut vid ett-tiden och kom inte hem förrän vid sex eftersom solen lyste och det var så skönt att få vara ute i det fina vädret. Under promenaden hade jag med kameran så här kommer lite bilder.
Vår innergård är ganska liten men har ett jättestort körsbärsträd i mitten av gården med de här blommorna runt nedre delen av stammen.
Så här fint är toppen av trädet nu när det blommar.
Ibland när jag kollar ut genom fönstret tror jag nästan att det snöat men det är som tur är bara blomblad från trädet. Väldigt fint hur som helst.
Överallt fanns det utslagna blommor.
Och rabatterna i parken såg helt fantastiska ut.
Flera gåsfamiljer hade fått tillökning. Föräldrarna var lite oroliga så vi försökte hålla oss på säkert avstånd.
Jag tog en juicebreak...
Medan Peter satsade på en latte.
Häggen hade slagit ut och luktade fantastiskt:)
 
 
Visa fler inlägg